Passa així a formar part de les 23 entitats que configuren un dels nous òrgans de govern d’aquesta associació dirigida a la defensa i promoció de la música al nostra país.
Des d’aquest mes d’octubre, la Fundació Conservatori del Liceu forma part del nou Consell d’Entitats de l’Acadèmia Catalana de la Música, passant d’aquesta manera a formar part del total de 23 entitats del nostre país aplegades en el sí d’aquest òrgan, constituït recentment en compliment dels estatuts aprovats per aquesta associació el passat mes de juny.
La funció del Consell d’Entitats és aportar a l’Acadèmia la perspectiva social, així com de la indústria musical catalana per tal d’incidir de manera activa en el seu desenvolupament i millora, i en les polítiques laborals, socials i culturals que afecten el sector de la música i els seus treballadors i practicants. Es conforma així el primer dels òrgans de govern de l’associació a l’espera de la propera convocatòria electoral per tal d’escollir els membres del Consell Acadèmic i la nova Junta Directiva.
D’aquesta manera, el Conservatori passarà a tenir un paper actiu en la renovació de l’estructura organitzativa i interna d’aquesta entitat, que ha de permetre el desplegament i consolidació del seu projecte.
L’Acadèmia Catalana de la Música és un dels projectes més ambiciosos del sector de la música al nostre país, articulada des com a ens que reuneix tot el sector musical català: músics amateurs i professionals de tots els gèneres, representants de la indústria (promotors, festivals i discogràfiques), mànagers, sales de música i centres d’ensenyament musical públics i privats.
El seu objectiu és posar en valor la música produïda a Catalunya, el seu patrimoni i la seva internacionalització, així com promocionar-ne l’activitat creadora, acadèmica i industrial, garantir l’accés a la música de tots els ciutadans i esdevenir la interlocutora amb les institucions i administracions per tal d’incidir de manera activa en les seves polítiques.
En aquest sentit, és part activa del desenvolupament del Pla Integral de la Música a Catalunya i representa un espai de confluència on s’impulsen iniciatives innovadores, es promou l’ensenyament de la música en pro de la cohesió social, es defensen els drets dels seus treballadors i de les empreses privades i, finalment, es duen a terme accions de reconeixement i homenatge a la música autòctona i es potencia la seva presència als mitjans de comunicació.