Quina titulació proporcionen aquests estudis i quina validesa té?
Els Estudis Superiors completats al Centre Superior de Música Liceu donen dret al Títol Superior en Ensenyament Artístics en Música, equivalent al Grau Universitari a tots els efectes.
Quina durada tenen els estudis?
Els estudis superiors de Música tenen una durada prevista de 4 anys, subjecta a la superació de les diverses assignatures.
Quins són els requisits d'accés per als estudis superiors?
Per accedir al estudis superiors de Música, els aspirants han d’estar en possessió del títol de batxillerat o equivalent, i han de superar les Proves d’accés que realitza el centre en convocatòria de juny (i, en el seu cas, en la convocatòria de setembre).
En cas de no tenir la titulació de grau mitjà (grau professional), puc accedir als Estudis Superiors?
Sí. Però els aspirants que no posseeixin el títol de grau mitjà (grau professional) hauran de realitzar durant les proves d’accés un exercici específic previ.
En cas de no tenir el batxillerat puc accedir als Estudis Superiors?
Sí, sempre que els aspirants hagin superat la prova de majors de 25 anys i/o posseeixin el certificat de superació d’una prova organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per a persones sense el requisit acadèmic que acredita la maduresa en relació amb els objectius del batxillerat, amb 18 anys o més.
Hi ha un límit d'edat per accedir als estudis superiors de Música?
No.
On es realitzen i quin és el calendari de les Proves d'accés?
Les Proves d’accés es realitzen al Centre Superior de Música Liceu (Carrer Nou de la Rambla, 88 – Barcelona) i tenen lloc en una convocatòria de juny i, en el cas de quedar places disponibles, en convocatòria de setembre.
Com puc obtenir informació sobre el calendari de les proves d’accés?
La informació sobre les dates de les Proves d’accés es publicarà a la pàgina web del Centre Superior de Música Liceu aproximadament tres mesos abans de l’inici de la convocatòria de juny. Els interessats poden en qualsevol moment adreçar-se al centre per a sol·licitar informació (superior@conservatori-liceu.es), o bé assistir a la Jornada de Portes obertes.
Puc presentar-me a més d’una especialitat o modalitat?
Cada persona aspirant es pot optar a un màxim de dues especialitats, àmbits o modalitats. En el cas d’obtenir l’accés a les dues, podrà matricular-se només en una d’elles.
Poden estudiar-se més d’una especialitat o modalitat simultàniament realitzant les Proves d'accés en anys posteriors?
Determinades especialitats poden cursar-se simultàniament en el programa de doble titulació amb el que es pot obtenir el Títol Superior en les dues especialitats.
Puc fer les Proves d’accés a través d’una audició online, vídeo o similar?
No. Les Proves d’accés als estudis superiors són obligatòriament presencials.
Sóc un estudiant estranger, com puc accedir als estudis?
Per a accedir als estudis superiors,els aspirants estrangers han de d’inscriure’s i superar les Proves d’accés en les mateixes condicions que altres candidats. En el cas d’haver cursat el batxillerat en un altre país, hauran d’aportar la titulació de batxillerat degudament homologada per a poder realitzar les Proves.
Sóc un estudiant estranger, com puc fer la inscripció a la prova?
La inscripció és online, es fa a través de la pàgina del Centre Superior durant el període d’inscripció a les Proves d’accés, com qualsevol altre candidat.
Sóc un estudiant estranger i al meu país no hi ha estudis de grau mitjà, com puc accedir sense aquest requisit?
Com qualsevol altre candidat que no posseeixi el Títol de grau mitjà (grau professional) hauran de realitzar durant les Proves d’accés un exercici específic previ.
Sóc un estudiant estranger, he d'homologar el meu títol de batxillerat?
Sí, en el cas d’haver cursat el batxillerat en un altre país, hauran d’aportar la titulació de batxillerat (degudament homologada a l’Ambaixada d’Espanya del seu país de residència) per a poder realitzar les Proves.
Quan comença i acaba el curs?
Les classes comencen la última setmana de setembre i es prolonguen fins a finals de juny.
En quin llenguatge s'imparteixen els cursos?
Les classes col·lectives poden ser en català o castellà, idiomes oficials a Catalunya. El professor sempre tindrà en compte les característiques del grup per a assegurar que tots els estudiants poden seguir correctament la classe. El mateix val per a les assignatures de petit grup i individuals, si bé els estudiants i els professors poden acordar en aquests casos l’ús d’altres idiomes.
L'alumne pot triar el seu professor d'assignatura principal d'especialitat (Instrument, Composició)?
Sí. Quan els alumnes es matriculen trien el professor d’assignatura principal d’especialitat (Instrument, Composició) que desitgen. La seva assignació pot estar subjecte a la disponibilitat horària del professor escollit.
Es pot accedir a beques d'estudi?
Els estudiants del Centre Superior de Música Liceu poden accedir a les Beques del Ministeri d’Educació per ensenyaments post-obligatoris i superiors no universitaris. A més, la Fundació de Música Ferrer-Salat ofereix als alumnes del centre la possibilitat d’optar les Beques Ferrer-Salat.
Quan i com s'ha de pagar la matrícula?
El pagament de la matrícula als estudis superiors de Música es divideix en dues quotes. La primera s’abona un cop es realitza la matrícula del curs i la segona, un cop començat al curs, durant el mes d’Octubre.
El Conservatori Liceu té residència o ofereix allotjament per a alumnes de fora de Barcelona?
El Conservatori Liceu té convenis amb algunes residències properes, així com informació sobre recursos per buscar pis o habitació de lloguer. La informació al respecte es pot consultar a la pàgina web, a l’apartat «Viure a Barcelona».
Com alumne estranger necessito un visat per anar a estudiar al Conservatori Liceu?
Segons la normativa vigent, tots els ciutadans estrangers de països no membres de l’Espai Econòmic Europeu i de Suïssa, que realitzin estudis a Espanya, han de tenir un visat d’estudiant expedit per l’Ambaixada d’Espanya al seu país d’origen. Un cop l’alumne ha estat acceptat i està inscrit, el Conservatori Liceu li expedeix una carta d’acceptació perquè pugui tramitar la documentació pertinent.
Com alumne d'estudis superiors de Música tindré accés a aules d'estudi per practicar?
Els estudiants inscrits en Estudis Superiors de Música tenen accés a les aules d’estudi del Centre Superior de Música Liceu.
Com es gestiona l'accés a les aules d'estudi?
Per facilitar la gestió de les aules d’estudi a tots els estudiants, el Centre Superior utilitza el software Asimut, creat exclusivament per a la gestió d’horaris i reserva d’espais i d’aules d’estudi, actualment d’ús generalitzat en les grans escoles i conservatoris d’Europa, i que permet de manera molt còmoda la reserva online.