Una formació sorgida del Centre Superior de Música Liceu va tornar a ser protagonista del tret de sortida del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona en una nova edició del Jazz&Food, que enguany es celebrà al Moll de la Fusta de Barcelona el passat dissabte 29 de setembre.
En aquesta ocasió va ser el Drop Collective l’encarregat de representar el centre en el cartell d’aquesta jornada lúdica, musical i gastronòmica que per quart any congregà centenars de persones i que ara ha obert l’esperada cinquantena edició del festival. A més, suposa la primera activitat de les que conformen l’estreta col·laboració de la Fundació Conservatori Liceu amb la que és una de les reunions més importants de grans mestres internacionals del jazz, molts del quals els podreu conèixer de prop molt aviat al nostre centre en els seus concerts o impartint les masterclasses del cicle Liceu Jazz.
El Drop Collective agafava així el relleu de formacions tan destacades d’anys anteriors com la Liceu Big Band (també present al festival d’aquest any) i compartí escenari amb grups tan diversos com Tonia Richardson & Lesus, The Ramblers Setpet, Domino Swing Septet, Che Sudaka o The Black Barbies, totes elles bandes amb seu a Barcelona. Era un cartell eclèctic amb el qual el públic pogué descobrir el talent de l’escena local, i una mostra més del compromís de la Fundació Conservatori Liceu en oferir als seus estudiants l’oportunitat de desenvolupar la seva activitat en l’entorn professional d’una programació destacada de l’escena del nostre país.
Properament, també participaran en l’homenatge Bebo Valdés 100, també dins el festival, a la Sala Barts.
El projecte Drop Collective explora la fusió de la música jamaicana amb el jazz. La banda està formada per 10 músics d’arreu de Catalunya, Aragó i País Basc que han gestat i format el grup durant els seus estudis de música al Centre Superior de Música Liceu, que també és la seu on realitzen habitualment els seus assajos. El seu repertori està compost d’arranjaments originals de temes clàssics passats pel filtre de l’ska i el reggae, a través d’una mescla que explota tots els recursos dels seus instruments i que ofereix com a resultat una sòlida base rítmica i una potent secció de vents. Aquest 2018, a més, presenten el seu primer disc STORMIN’ (La Panchita, 2018).
Cervera, Marta. Paso al jazz en el Moll de la Fusta. El Periódico, 29/09/2018