Els dies 18, 19 i 20 de febrer ha tingut lloc el III Congrés de Pedagogia de Catalunya organitzat per l’Associació de Conservatoris Professionals de Catalunya. El Congrés de Pedagogia de Catalunya és un congrés bianual organitzat per l’ACCat, de la qual el Centre Professional Conservatori Liceu és membre actiu des de la creació de l’ACCat al 2008. Té lloc cada dos anys al mes de febrer a la ciutat de Barcelona i alterna la seva seu entre el Conservatori del Liceu i el Conservatori Municipal de Barcelona.
En l’edició 2022 per primera vegada el congrés s’ha portat a terme en format híbrid, i ha comptat amb congressistes presencials i també amb un bon nombre de participants connectats virtualment a la sala de l’Auditori Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que van poder seguir totes les ponències i comunicacions en streaming.
Amb més de 500 participants inscrits, el congrés, que ha portat per títol “L’aprenentatge i avaluació per competències als ensenyaments musicals” va ser un èxit de participació. Més de 30 professionals de l’educació musical que formen part del claustre de professors del Centre Professional Conservatori Liceu i de les Escoles Liceu van participar activament en aquests dies de formació permanent. La professora del Centre Professional Conservatori Liceu Amaia Ruano va oferir, el dissabte 19 al matí la comunicació “Pràctica de les competències emocionals”.
En l’acte inaugural, en representació del Departament d’Educació, la Sra. Olga Adroher, Cap de Servei d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial, va fer especial menció de la importància d’oferir uns ensenyaments musicals competencials en la formació musical de l’etapa prèvia als ensenyaments superiors. El president de l’ACCat, Sr. Joan Morera i el director del CMMB, Sr. Manuel Iglesias, van destacar el paper dels conservatoris professionals en l’educació musical de la joventut del país, i el seu treball en xarxa. Entre altres ponents i comunicadors cal destacar Héctor Ruiz, Director de la International Science Teaching Foundation, Álvaro Zaldívar, Conseller Titular del Consejo Superior de Enseñanzas Artísticas del Ministerio de Educación y Formación Profesional, Begonya Folch, Cap del Servei d’Èxit Educatiu i Noves Oportunitats de la Subdirecció General de Transformació Educativa de la Generalitat de Catalunya, Helena Gaunt, directora del Royal Welsh College of Music and Drama i Àngel Guirado, Director de l’Observatori de les Altes Capacitats de la UNED. També han participat en taules rodones, ponències i comunicacions la violoncel·lista Laia Puig, que va estar professora del nostre Centre Professional i actualment és professora de violoncel del Conservatorio Superior de Aragón; Joaquim Miranda i Maria Andreu de la UAB, Sebastià Bardolet del Conservatori de Vic, Pau Jorquera de l’Escolania de Montserrat, Lito Iglesias del CMMB… entre altres.