La Fundació Conservatori Liceu i El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa han signat un conveni de col·laboració amb la voluntat d’ organitzar activitats conjuntament al voltant del flamenc. Les activitats que es duran a terme aniran des de recitals d’alumnes i graduats a taules rodones i col·loquis.
La primera activitat, fruit d’aquest conveni, va ser el concert de presentació de Chinitas, el nou treball discogràfic en solitari del guitarrista flamenc i exalumne del Conservatori Pedro Barragán. El concert és va celebrar el passat 18 de febrer al Teatrino del Conservatori de Liceu —entrades exhaurides— i va ser presentat pel que va ser el seu professor, Manuel Granados. El recital és va desenvolupar sense pauses, embrancant les diferents peces que componen el disc sense que el concert s’interrompés en cap moment. Les 16 peces que van donar forma al concert són micro-composicions creades en diferents estils flamencs i enllaçades de manera que el final d’una és el principi de la següent. La proposta tendeix ponts musicals entre les peces, que s’interpreten en la tonalitat tradicional de cadascun dels estils. En paraules del flamencòleg José Manuel Gamboa, va ser un «difícil compromís resolt amb intel·ligència i bon gust».
La segona activitat serà la conferència «Intercambios y préstamos entre guitarra clásica y guitarra flamenca en la Barcelona de la segunda mitad del siglo XIX» impartida pel musicòleg Norberto Torres el proper 26 d’abril a la Sala d’Orquestra del Conservatori. Posteriorment a la conferencia hi haurà una taula rodona amb la participació del mateix Norberto així com Maria Serrat, Directora general de la Fundació Conservatori Liceu, Pedro Barragán, President de El Dorado i Montse Madridejos, exalumne del Conservatori i autora de llibres com «Carmen Amaya» o «El Flamenco en la Barcelona de la Exposición Internacional 1929-1930».
L’acord entre ambdues institucions també inclourà recitals de guitarra protagonitzats per professors, alumnes i graduats de la Fundació Conservatori Liceu a la Sala Sandaru, seu del Dorado, amb la finalitat de mostrar la línia pedagògica que imparteix la institució i els èxits aconseguits, visualitzats a través de les interpretacions dels alumnes.
El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa es presenta amb la voluntat de crear un punt de trobada, un lloc comú on es desenvolupin activitats flamenques amb una visió contemporània i renovada. Es tracta d’atreure i difondre iniciatives per contribuir a que el flamenc formi part de la vida cultural de la ciutat de Barcelona. El Dorado és més que un club d’amics aficionats al flamenc que es reuneixen per al goig i gaudi d’aquesta música; vol demostrar que en aquesta ciutat hi ha una demanda latent pel flamenc que si es posa en valor enriquirà el nostre patrimoni cultural. Així doncs, des d’una mirada rigorosa al flamenc com a música d’una gran riquesa i atractiu, aquest acord busca el contacte i l’entesa del flamenc amb altres formes d’expressió artística contemporànies, per a poder participar i incidir en l’activitat cultural de la ciutat de Barcelona.