Liceu Jazz Masterclasses Orrin Evans

Orrin Evans

El nou pianista dels The Bad Plus

 

L’any passat rebíem novament els The Bad Plus al Conservatori del Liceu amb l’emoció d’estar assistint al comiat del seu pianista Ethan Iverson. També sabíem ja qui tindria l’enorme responsabilitat de ser el seu substitut en aquest trio que tant havia connectat amb els nostres estudiants i que ha dinamitat tots els prejudicis i apriorismes d’aquest tipus de formació, tant amb les seves versions d’ídols del rock i l’indie com amb les seves composicions originals.

Ara podrem comprovar per què l’expectació per aquest canvi està plenament justificada. El nou membre de The Bad Plus Orrin Evans, un dels “Young Lions” del straight-ahead jazz que emergí durant els anys 90, ens visitarà per oferir-nos els consells propis d’un dels pianistes més respectats del moment i capaç de guanyar la confiança absoluta de segells discogràfics com Criss Cross Jazz, Palmetto o Post-Tone Records, amb els que ha gravat fins a 25 discos com a líder, com els aclamats Captain Black Big Band, Justin Time o Tarbaby.

Músic centrat en el hard bop amb pinzellades de soul-jazz i R&B (quan s’agermana amb vocalistes com Denise King o la seva dona, Dawn Warren), Evans ha creat un estil en l’estela de McCoy Tyner, Horace Silver, Bud Powell i Thelonious Monk, qualificat pel The New York Times en aquests termes: “ens fa pensar en el mètode socràtic, li agrada el raonament dialèctic i la investigació declarativa: en les seves mans sovint juga a fer paper d’un tenaç instigador”.

Amb The Evolution of Oneself marcà un punt culminant, i alhora revisió, de la seva evolució estètica juntament amb Christian McBride i Karriem Riggins, i ara, amb la incorporació a The Bad Plus des del gener passat, podrà anar un pas enllà en el seu camí sempre marcat, com els seus nous companys, per la llibertat creativa.

 

… VINE TAMBÉ AL SEU CONCERT AMB ELS THE BAD PLUS A L’AUDITORI DEL CONSERVATORI LICEU DINS EL VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA!

 

Mecences del Liceu Jazz al Conservatori