Liceu Jazz Masterclass Mark Turner Ethan Iverson

Turner / Iverson

El retorn d’Iverson al Conservatori Liceu amb el seu nou company d’escenari

 

Quan vam acomiadar Ethan Iverson amb els The Bad Plus en l’anterior edició de Liceu Jazz no imaginàvem que molt aviat ens retrobaríem amb aquest excepcional pianista que, juntament amb els seus ja antics companys d’aquest trio irrepetible, havia connectat tant amb els alumnes del Conservatori del Liceu en les seves memorables masterclasses.

Afortunadament Iverson torna aquest 2018 per oferir-nos el seu mestratge i ho fa amb un nou company d’escenari que ens promet altes dosis del millor jazz: el saxofonista Mark Turner. La seva no és una relació fortuïta; els orígens d’aquest duo es remunten a les jam sessions de Nova York durant els anys 90, quan ambdós ja gaudien d’èxit en les seves respectives carreres: Iverson amb l’”avantguarda popular” del seu trio, on el seu piano va ser definit com “una barreja alquímica d’honestedat i enginy”, a més de les seves col·laboracions amb Lee Konitz, Dewey Redman i Paul Motian. Turner, per la seva banda, brindà un estil propi de gran influència a l’escena actual, sorgit de l’estudi exhaustiu de Coltrane i Marsh, i sent cofundador del trio Fly juntament amb Larry Grenadier i Jeff Ballard.

Una dècada després del seu primer encontre, ambdós van iniciar una reeixida associació amb el Billy Hart Quartet i van debutar després com a duo amb el gran Temporary Kings, una exploració del fons estètic comú d’aquests grans músics amb sis temes originals d’Iverson i dos de Turner, incloent Myron’s World, que ha adquirit la categoria de “clàssic” entre els intèrprets de jazz contemporani.

Ara aquesta simbiosi perfecta posarà tot el seu saber a l’abast dels nostres estudiants i aficionats que vulguin beure del seu mestratge de ben a prop.

… VINE TAMBÉ AL SEU CONCERT A L’AUDITORI DEL CONSERVATORI LICEU DINS EL VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA!

 

Mecences del Liceu Jazz al Conservatori