Liceu Jazz Masterclasses Billy Childs

Billy Childs

De Hindemith a Chick Corea: un músic total amb quatre premis Grammy

 

Billy Childs no només és un dels compositors més prolífics i admirats de la seva generació, sinó que també encarna com molt pocs l’essència del compositor nord-americà que, com féu Copland en el seu dia, marida amb èxit les tradicions neoclàssiques occidentals del segle XX amb la seva herència cultural més local, tot aconseguint una poderosa simbiosi d’estils de gran abast dinàmic i estètic.

La seva masterclass al Conservatori del Liceu, doncs, emergeix clarament com una oportunitat de luxe per acostar-se a aquest músic tot terreny que acumula fins a 13 nominacions i 4 premis Grammy, el darrer per l’aclamat Rebirth on torna a mostrar el seu potencial, elèctric i alhora íntim, com a líder d’una petita banda de jazz. És només un esglaó més en un impressionant currículum com a creador d’obres originals i arranjador que van del jazz a la música clàssica i fins a la música popular que va beure des de petit a Los Angeles, on als sis anys ja feia concerts de piano.

Des del seu contracte amb Windham Hill Records el 1988 ha enregistrat alguns dels àlbums més influents de les darreres dècades, com For Example, This…, Twilight Is Upon Us o Portrait Of A Player. Paral·lelament, es succeïen encàrrecs simfònics i de cambra que inclouen Esa-Pekka Salonen i Los Angeles Philarmonic, la Detroit Symphony Orchestra, The Kronos Quartet o The Lincoln Center Jazz Orchestra, entre d’altres. Així mateix, ha gravat per Sony una col·lecció de reinvencions d’obres de Laura Nyro i ha acompanyat artistes tan diversos com Yo-Yo Ma, Sting, Renée Fleming, Jack DeJohnette o Ron Carter.

Sens dubte, la seva visita ens acostarà a un dels grans creadors del nostre temps que més han treballat per trencar les barreres entre gèneres i estils, un músic total que aglutina sense complexes l’estela interpretativa de Herbie Hancock, Keith Emerson i Chick Corea amb l’ombra compositiva de tot uns Hindemith, Ravel o Stravinsky.

… VINE TAMBÉ AL SEU CONCERT AMB EL SEU QUARTET A L’AUDITORI DEL CONSERVATORI LICEU DINS EL VOLL-DAMM FESTIVAL INTERNACIONAL DE JAZZ DE BARCELONA!

 

 

Mecences del Liceu Jazz al Conservatori