El Concurs Juventudes Musicales és un dels programes centrals de Juventudes Musicales de España. Té com a objectiu la detecció i promoció dels nous talents així com l’empoderament dels joves a través de la música.

Va néixer el 1979 com a Concurs Permanent de Joves Intèrprets i fins 2017 ha celebrat 88 edicions en les seves diferents modalitats. S’organitza per biennis i en el 2018-2019 introdueix diferents novetats, amb noves modalitats, bases i seus.

Està dirigit a joves intèrprets (solistes o grups) nascuts o residents a Espanya d’edats fins als 25, 29 o 34 anys segons les modalitats.

El concurs té quatre categories: Música Clàssica, Música Antiga, Jazz i Flamenc. La categoria de Música Clàssica se subdivideix en les convocatòries de Corda (dues modalitats, arc i guitarra), Piano, Vent, Cambra i Cant. En les de Música Antiga, Jazz i Flamenc els solistes i grups de fins a 6 integrants concursen en una modalitat única.

La Convocatòries de Música Clàssica se celebren a Madrid i les de Música Antiga, Jazz i Flamenc a Barcelona.

El Concurs Juventudes Musicales està estratègicament vinculat a un altre dels programes de Joventudes Musicales de España, el circuit Red de Músicas, ja que els guardons del certament tenen com a premi principal la realització de gires de concerts a través d’aquesta xarxa.

Dissabte 13 d’octubre de 2018
12h – Obertura i eliminatòria I

17h – Eliminatòria II
19h – Eliminatòria III
21h – Proclamació finalistes

Més informació