El Gran Teatre del Liceu acaba de presentar la seva pròxima temporada on trobem tres espectacles, Trencanous-jazz, La cuina de Rossini, i El monstre al laberint, que compten amb la participació de joves músics i creadors provinents del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu.
Aquestes participacions són fruit del conveni de col·laboració entre la Fundació de Música Ferrer-Salat, el Gran Teatre del Liceu i la Fundació Conservatori Liceu amb l’objectiu de propiciar que els estudiants adquireixin experiència professional quan s’estan formant.
Trencanous – Jazz sota la direcció i coordinació musical del graduat i professor del Centre Superior Toni Vaquer, revista aquest clàssic des d’una mirada actual, plural i inclusiva. L’Ensemble Conservatori Liceu interpreta la música de Txaikovski en uns arranjaments musicals en clau de jazz fets per estudiants i exestudiants del Centre Superior Liceu.
Amb la participació dels alumnes del Centre Superior Liceu en aquestes produccions es compleix un dels principis educatius, tal com recull el Pla d’Estudis del Centre Superior, de l’aprofundiment i la formació dels estudiants en activitats interpretatives i creatives que els permetin adquirir experiència en condicions anàlogues a les de la vida professional i aproximar-los a la seva futura activitat professional incentivant tant la participació dels estudiants en activitats pròpies o les realitzades en espais externs a través dels convenis existents amb altres entitats, com la promoció de projectes personals o del Centre que sorgeixen de la dinàmica interna entre els alumnes.