BARCELONA OBERTURA SPRING FESTIVAL – OBERTURA CITY +
Alban Kwartet va néixer el 2018 amb l’objectiu de combinar la primera i la segona escola vienesa. Així, els seus programes inclouen obres de compositors com Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart o Ludwig van Beethoven per una banda, i Arnold Schönberg, Anton Webern o Alban Berg per l’altra. Recentment, han ampliat el seu abast a un altre compositor vienès, Franz Schubert, així com també al compositor holandès Willem Pijper qui va estar fortament influït per l’estil i la composició d’Arnold Schönberg.
Han actuat a diferents llocs i sales de concerts com Tivoli Vredenburg (Utrecht) i Rosa Spier Huis (Laren). Els quatre músics provenen d’Espanya, Luxemburg, Portugal i Catalunya. Després d’estudiar junts al HKU Utrechts Conservatorium sota el mestratge de na Viola de Hoog (Quartet Schönberg & Narratio Quartet) i en Sebastian Koloski (Utrecht String Quartet), van ser guardonats amb la beca d’estudis de Màster en Música de Cambra de la Fundació Conservatori del Liceu, on actualment estudien rebent classes de la mestra Erica Wise (Dalia Quartet). Paral·lelament, l’Alban Kwartet forma part de la NSKA, la Nederlandse Strijkkwartet Academie, als Països Baixos, rebent classes magistrals de Marc Danel, director artístic, i altres mestres convidats.
El caràcter especial d’aquest quartet pretén acostar al públic dels nostres dies una música darrerament poc interpretada en combinació amb els clàssics del segle XVIII. L’objectiu és transmetre la música de la manera més transparent de forma que commocioni el públic i els faci arribar a estimar aquesta música. D’aquesta manera, fer-los arribar a entendre la connexió directa entre ambdues escoles vieneses.
INTÈRPRETS:
Isaac Pérez Riera & Anne-Catherine Feltgen, violins
Rodrigo de Freitas, viola
Glòria Expósito Pérez, cello
PROGRAMA:
BRAHMS (1833-1897)
Quartet n.1 en Do menor, op. 51
I. Allegro
II. Romanze. Poco adagio
WEBERN (1883-1945)
6 Bagatelles, Op. 9
CLARKE (1886-1979)
Poema per a quartet de corda
CERVELLÓ (*1935)
‘Remembrances’, 1987
I. Andante lírico
II. Lento contemplativo
III. Scherzo
IV. Finale