Més de 70 alumnes del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu han format l’orquestra que va acompanyar aquesta nova producció des del fossat del Gran Teatre del Liceu.
El passat dimarts 5 d’octubre es va estrenar al Gran Teatre del Liceu l’òpera La gata perduda. És una òpera participativa, fruit de quatre anys d’esforços, que s’enmarca dins la iniciativa Opera Prima, la nova línia de creació artística comunitària del Teatre que té per finalitat apropar el gènere operístic a tots els públics.
La gata perduda compta amb un llibret escrit per la dramaturga Victoria Szpunberg a partir de la recerca bibliogràfica sobre el barri i una sèrie d’entrevistes realitzades amb el veïnat del Raval, font d’inspiració clau per a l’escriptura. La música de l’obra ha estat escrita per Arnau Tordera i vol donar veu a totes les realitats musicals del barri. Alfons Reverté és el director musical de l’òpera, i sota la seva batuta han interpretat l’obra els estudiants del Conservatori Liceu. Cristina Colomer s’ha encarregat de coordinar els cors amateurs del barri del Raval. Onze grups corals interpreten el personatge del Cor del Raval, essencial en l’òpera. Pel què fa als solistes vocals, el repartiment està format per Pau Armengol, Joan Sáez, Rocío Martínez, Marta Infante, Albert Casals, Óscar Peñarroya i Dianne Ico. Ricard Soler Mallol n’assumeix la direcció d’escena, Adrià Pinar ha realitzat l’escenografia i el vestuari ha estat dissenyat per Montse Amenós i confeccionat per Dona Kolors i Top Manta, dos projectes socials sorgits en el Raval. Les fotografies dels veïns i veïnes que apareixen impreses en el vestuari del cor han estat realitzades per l’artista Jordi Guillumet i estudiants de la Facultat de Comunicació Blanquerna.
L’Orquestra Conservatori Liceu, formada per més 70 alumnes del Centre Superior Liceu i dirigida pel mestre Alfons Reverté, va ser l’orquestra al fossat de La gata perduda, repetint l’experiència viscuda fa uns mesos en la participació a l’òpera El monstre al laberint. Tots ells han format un grup molt cohesionat i de gran nivell artístic i professional. Els assistents i els experts han lloat unànimement la tasca dels estudiants del Centre, que ha estat comparada favorablement amb la d’una veritable orquestra professional.
El Conservatori se sent orgullós de poder oferir per a aquest projecte un grup de músics de tanta qualitat i tan ben preparats, i ha estat una gran satisfacció veure realitzats els ideals de la Fundació Conservatori Liceu per fomentar la professionalització dels estudiants donant-los oportunitats durant els seus estudis de mostrar en escenaris reals i de gran compromís allò que aprenen a les aules del Conservatori.