Utilizamos gallestas para mejorar la experiencia de navegación recopilando datos estadísticos, si continuas navegando entendemos que acceptas su uso

Acepto
Lunes, 12 Marzo 2018 16:49

La professora del Conservatori del Liceu Marta Mathéu és la soprano solista del disc guanyador al 'Millor Disc de Música Clàssica' dels Premis Enderrock 2018

La professora del Conservatori del Liceu Marta Mathéu ha resultat guanyadora del Premi Enderrock al 'Millor Disc de Música Clàssica' en tant que soprano solista del disc Cançó d'amor i de guerra, presentat per la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.

Cal destacar que entre els quatre finalistes d'aquests guardons per votació popular, en l'especialitat de clàssica, també hi havia del disc Moments del pianista i professor del Conservatori Carles Marigó.

Marta Mathéu participà en el projecte guanyador interpretant el rol femení protagonista de la cèlebre sarsuela catalana de Rafael Martínez Valls, i que ara es presentava amb la totalitat de parts cantades i parlades, incloent dos números inèdita a partir de l'edició crítica de Joan Casas.

A l'enregistrament, el novè treball de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, hi participaren també el cor de la Polifònica de Puig-reig (dirigit per Josep Maria Conangla), el tenor Roger Padullés i el baríton Ramon Santamaria, així com Dani Codina i Manel Solàs, tots dirigits per Francesc Cassú.

El premi es lluirà el passat 7 de març a l'Auditori de Girona, juntament amb els premis concedits per la crítica i les altres categories populars als millors artistes, discos i cançons en les categories de pop-rock, cançó d'autor, folk, jazz, clàssica i infantil, a més del millor videoclip i millor sala de concerts.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya nasqué el 2008 per iniciativa de Narcís i Josep Lagares i amb l'impuls de Metalquimia i l'Auditori de Girona, amb la idea d'unir el so orquestral i el de cobla tot substituint els instruments de vent de l'orquestra (oboès, flautes, clarinets i fagots), per tibles, tenores, fiscorns i flabiols. La formació es refundà el 2012 unint músics de La Principal de la Bisbal i les cordes de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) amb la voluntat d'internacionalitzar el projecte.

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web