Utilizamos gallestas para mejorar la experiencia de navegación recopilando datos estadísticos, si continuas navegando entendemos que acceptas su uso

Acepto
Lunes, 30 Julio 2018 09:32

La Jove Orquestra Simfònica de Zhejiang va actuar al Conservatori Liceu durant la seva gira internacional

La setmana passada, la darrera de juliol, el Conservatori Liceu va acollir les activitats de la Jove Orquestra Simfònica de Zhejiang en la que fou la seva parada a Barcelona durant la seva gira internacional, una activitat fruit del conveni de col·laboració institucional recentment firmat i part de la iniciativa anomenada "La Franja i la Ruta".

Tal com s'havia anunciat, els joves músics de l'orquestra van participar en classes magistrals impartides per professors del Conservatori Liceu i van oferir un exitós concert a l'Auditori del centre el passat 26 de juliol, que va comptar amb la participació especial, dins l'orquestra, d'alguns alumnes del Centre Superior del Conservatori Liceu. El recital va tenir l'honor de ser presidit per la cònsol de Xina Barcelona Lin Nan, i s'hi va interpretar, dirigits per Gao Jian, una mixtura de repertori occidental (Mozart, Strauss, Txaikovski o Offenbach) i d'autors xinesos (Liu Tianhua, Wu Na, Julian Yu, entre d'altres). Sens dubte una gran oportunitat d'intercanvi cultural i enriquiment mutu per als joves músics.

En aquest sentit, els responsables de la Jove Orquestra Simfònica de Zhejiang i la Directora General del Conservatori Liceu, Maria Serrat, van expressar la seva voluntat de continuar aquesta línia de col·laboració amb el plantejament de futures activitats conjuntes.

Aquesta gira és la tercera que realitza l'orquestra xinesa després de les seves visites a França i Canadà el 2016 i 2017 respectivament. L'objectiu de "La Franja i la Ruta" és promoure intercanvis acadèmics amb centres superiors de música on els joves puguin treballar amb professors locals i conèixer les cultures i costums d'altres països, alhora que mostren el seu talent al món i contribueixen al desenvolupament cultural de la societat. Es tracta de la primera jove orquestra xinesa que visita Espanya.

Aquesta formació va ser fundada el 2014 com a divisió juvenil de l'Orquestra Simfònica de Zhejiang (amb seu a Hangzhou), guiada pel Comitè de l'Educació d'Art del Departament d'Educació de Zhejiang i amb l'objectiu d'oferir una plataforma de formació d'alt nivell i a llarg termini per a joves músics amb talent.

Notícies sobre la Jove Orquestra Simfònica de Zhejiang:
http://www.zjso.org/yy/en/index.html

1718-125-2

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web