Utilizamos gallestas para mejorar la experiencia de navegación recopilando datos estadísticos, si continuas navegando entendemos que acceptas su uso

Acepto
Jueves, 11 Enero 2018 14:03

Un any més, el Conservatori del Liceu serà l’escenari de diverses proves del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

Aquesta setmana s'inicien a l'Auditori del Conservatori del Liceu les Audicions Preliminars de la 55a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que es desenvoluparà a la nostra ciutat fins el proper 21 de gener de 2018, data del concert final a càrrec dels premiats.

Un any més, el Conservatori es converteix en escenari de la que és una de les competicions musicals més importants i prestigioses a nivell mundial, tot congregant els nous talents de la lírica d'arreu del món i figures consagrades de la història operística que hi actuen com a jurat. Enguany són 515 cantants de 60 països els que participaran en l'emblemàtic certamen. Cal destacar que, a més de les tres Audicions Preliminars (del 10 al 13 de gener), el Conservatori del Liceu també serà la seu de les Segones Proves (dies 14 i 15) i de les Semifinals (dies 16 i 17) del concurs, moment en el qual el jurat dictaminarà els cantants que es trobaran a la gran final del dia 19 al Gran Teatre del Liceu (i que, per primera vegada, s'emetrà en streaming).

D'aquesta manera, el Conservatori del Liceu es suma a la prestigiosa llista internacional de teatres col·laboradors del certamen, com el Bolxoi de Moscou, el Metropolitan Opera de Nova York, l'Opéra National de París, la Royal Opera House o el Teatro alla Scala de Milà entre d'altres.

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas fou instituït el 1963 en memòria del tenor català Francesc Viñas en el primer centenari del seu naixement. Viñas forma part de la llista d'alumnes més destacats que han passat per les aules del Conservatori del Liceu. De fet, el seu pas pel centre, que sempre ha ofert una formació compartida entre les aules i l'àmbit professional del cant, fou un moment decisiu en l'inici d'una carrera que el va convertir en una de les veus operístiques més internacionals del primer terç del segle XX, i especialment recordat pels seus rols wagnerians.

D'aquesta manera, va ser reconegut amb el Premi Extraordinari el 1887 després dels seus estudis sota el mestratge de Gonçal Tintorer, i, presagiant el seu futur brillant, la Junta no va dubtar en atorgar-li una beca per dedicar-se en exclusivitat al cant, debutant només un any després al Gran Teatre del Liceu a Lohengrin amb un èxit aclaparador.

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web