utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto

Accés al centre

acces-professional

Estudis reglats de Grau Professional

Per accedir als estudis reglats de grau professional de música cal haver superat la corresponent prova d'accés. La superació del sisè curs implica la obtenció del Títol Professional de Música, titulació oficial d'àmbit estatal. La superació de les proves d’accés als ensenyaments professionals reglats serà vàlida per a la matriculació, exclusivament, en el curs acadèmic en que s’ha convocat.

Superar la prova d’accés a primer curs de grau professional i matricular-te en el nostre Centre, et garanteix prioritat de matrícula a l’ IES Jaume Balmes i a l’ IES Serrat i Bonastre.

El batxillerat en Arts Escèniques convalida assignatures de modalitat i optatives si curses el grau professional. En el cas dels alumnes en que coincideixi el 1r de batxillerat amb el 5è curs de grau professional, podran sol·licitar plaça en qualsevol institut de Catalunya per cursar-hi les matèries comunes, i l’específica d’arts escèniques Història i fonaments de les arts, la podran cursar per l’ IOC (Institut Obert de Cataluña)

 

PROVES D'ACCÉS PER AL CURS 2018-2019

A finals de març (calendari pendent de publicació pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya) s’obre la inscripció a les proves d’accés als ensenyaments reglats de grau professional.

Al Centre Professional del Conservatori Liceu podràs cursar aquests ensenyaments amb qualsevol especialitat instrumental de l’àmbit de la música clàssica o de la música moderna. Aquests estudis condueixen a l’obtenció del Títol Professional de Música emès per la Generalitat de Catalunya.

Els ensenyaments reglats de grau professional estan formats per sis cursos, per a cada especialitat instrumental o cant i es pot fer la prova d’accés a qualsevol dels cursos.

Reunió Informativa

Dilluns 19 de març de 2018 a les 19h al Centre Professional del Conservatori Liceu, Plaça Urquinaona, 11.

Si vols assistir pots emplenar el següent formulari:

EMPLENEU EL FORMULARI

 

MÉS INFORMACIÓ

En què consisteix la prova d’accés al Grau Professional?

La prova consta de dues parts eliminatòries. La primera és de llenguatge musical (o harmonia en el cas de l’accés a 6è curs) i la segona prova, és d’instrument. Cal superar les dues proves amb una nota superior a 5.

TROBAREU LES ORIENTACIONS AL MODUL DE LA DRETA D'AQUESTA PLANA

Més informació i documents, relatius a les proves d’accés a 1r curs


Orientacions publicades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya link

On m’he d’inscriure?

A la secretaria del Centre Professional de Música del Conservatori del Liceu:
Plaça Urquinaona, 11 – Barcelona - Tel. 933184536
Horari: matins de dilluns a divendres de 9h a les 14h i tardes de dilluns a dijous de 16ha 19h

O per correu electrònic a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Què cal portar per fer la inscripció?

Cal aportar complimentat el full de sol·licitud de presentació a la prova d’accés (LINK A PDF), fotocòpia del DNI, passaport o NIE, dues fotografies de carnet i abonar els drets d’inscripció de 130’00 euros al número de compte següent: Banc de Sabadell ES80-0081-0217-18-0001329642

També es pot enviar la totalitat d’aquests documents per correu electrònic a: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Quan i on es fan les proves?

La prova de llenguatge musical per a l’accés a 1r curs de grau professional es durà a terme a partir del 21 de maig de 2018 (Calendari pendent de publicació per part del Departament d'Ensenyament) al Centre Professional del Conservatori del Liceu, Pl. Urquinaona, 11. És el mateix dia i horari en tots els conservatoris professionals de Catalunya.

Els horaris de les proves d’instrument per a l’accés a 1r curs, així com les proves teòriques i d’instrument per accedir a 2n, 3r, 4t, 5è i 6è curs tindran lloc a partir de l'endemà de la prova d'accés a 1r, sempre en horari de matí. Els horaris es podran consultar al mateix centre a principis de maig.

Quins coneixements musicals cal tenir per accedir als ensenyaments professionals? Com puc saber si tinc el nivell per presentar-me a les proves?

Molts alumnes no tenen clar si el nivell que tenen és l’adequat per presentar-se a les proves. Per aquest motiu el Centre Professional del Conservatori del Liceu et proposa una orientació individual.

En què consisteix l'orientació individual?

A partir del mes de març pots sol·licitar un pack de 3h de classe d’instrument amb un professor/a de l’especialitat instrumental que vulguis. Això et permetrà presentar el teu programa de les proves d’accés i rebre consells al respecte, i també conèixer el professorat d’instrument del Centre Professional del Conservatori Liceu.

També pots sol·licitar un pack de 3h de classe individual de llenguatge musical on t’explicarem els diversos exercicis de les proves teòriques per guiar-te en les estratègies i metodologies que t’ajudaran a superar-la.

Aquestes classes es fixen tenint en compte les necessitats de cada alumne i la disponibilitat del nostre professorat.

El Preu de les 3h de classe individual és de 120 €

Si no supero les Proves d’Accés del maig/juny, puc accedir al Centre Professional del Conservatori del Liceu?

Hi haurà una segona convocatòria la primera setmana de setembre de 2018. La inscripció a aquesta segona convocatòria començarà al juliol.

El Conservatori del Liceu també disposa, a la mateixa seu de la Pl. Urquinaona 11, d’una àmplia oferta d’ensenyaments no reglats de nivell avançat que et permetran confeccionar un pla d’estudis més a mida a partir del qual podràs accedir més endavant si ho desitges als diferents cursos del grau professional.
 

VULL DEMANAR UNA ENTREVISTA AMB L'EQUIP DIRECTIU DEL CENTRE

Pots sol·licitar una entrevista al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o per telèfon al 93 318 45 36

 

Estudis no reglats de nivell professional

Els estudis no reglats estan basats en el mateix currículum dels estudis de grau professional, però amb una estructura més flexible, L'alumne/a pot escollir lliurement el nombre de matèries a cursar, des d'una sola matèria fins a fer tot el currículum complet.

Per accedir al nivell professional, es fa una prova de nivell per tal d'ubicar els alumnes als curs indicat al seu nivell. Aquesta prova consta d'un exercici teòric i un exercici d'instrument amb qualsevol repertori que l'alumne/a proposi. Aquestes proves de nivel tindran lloc el dilluns 25 de juny de 2018 previa inscripció al centre.

Els alumnes que procedeixen de les Escoles de Música Liceu o escoles vinculades accedeixen directament al curs que els correspongui.

 

Estudis lliures

També et proposen uns estudis lliures totalment personalitzats en funció del teu nivell, capacitat i interessos. Un programa no vinculat a cap curs en concret, i per tant sense avaluació, on en cada cas es definiran els continguts a treballar durant el curs.

 

Calendari de les proves

Proves d'Accés Curs 2018-2019

Convocatòria de juny

Convocatòria de setembre (places restants)

Inscripció a les proves d'accés

A partir del 4 d'abril

Mes de juliol

Proves d'accés

Entre el 22 i el 30 de maig de 2018 segons cursos i especialitats

Exercici teòric accés a 1r Dimarts 22 de maig 2018 a les 10:00
4 de setembre

Proves de nivell per accedir al diferents programes d’ensenyaments no reglats


Dilluns 25 de juny3 de setembre
Matriculació

Dilluns 25 de juny Nivell Bàsic

Dimarts 26 de juny Grau Professional

Dimecres 27 de juny altres nivells no reglats

Primers dies de setembre


 

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web