utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto

Màster en Ensenyaments Artístics en Interpretació d'Òpera

opera

Titulació: Títol oficial de Màster (acreditació - Boletín Oficial del Estado)  //

Calendari: gener - abril 2019

Idioma: anglès / castellà / català  // Lloc de realització: Centre Superior del Conservatori Liceu, Barcelona

Inscripció: JULIOL - OCTUBRE 2018  //  Selecció candidats: NOVEMBRE 2018

Matrícula i ingrés de l'import total del Màster: DESEMBRE 2018

Preu: 4500€ 

Presentació

Aquest projecte ofereix a joves cantants l’oportunitat de créixer i desenvolupar-se com a intèrprets en un entorn d’excel·lència artística i altíssima competència musical gràcies a la combinació dels recursos i l’experiència de la institució.

L’objectiu del Màster és el treball tècnic, vocal i estilístic de l’òpera L’elisir d’amore de Gaetano Donizetti amb un repartiment format pels alumnes del Màster acompanyats per l’Orquestra del Conservatori. La interpretació dels participants al Màster estarà integrada en els cicles de l’Auditori del Conservatori del Liceu.

A l’edició 2019 del Màster, els alumnes escollits tindran l’oportunitat de treballar al costat de la prestigiosa soprano Mariella Devia, una de les intèrprets més reconegudes del repertori belcantista i, més en concret, de les òperes de Donizetti. El programa d’estudis comptarà amb altres cantants experts en aquest repertori, com Eduard Giménez o Joan Martín-Royo, així com professionals de la gestió i directors artístics dels grans teatres i festivals d’òpera del país.

Les classes i assajos es realitzaran sota el mestratge d’alguns dels millors especialistes actuals en cant i l’escena lírica. Diverses figures de primera línia mundial en el camp operístic impartiran cursos i classes magistrals als alumnes del Màster.

 

 

A qui s'adreça

El Màster s'adreça tant a graduats amb un títol superior, o titulació equivalent d'una institució d'educació superior, com a joves professionals amb un alt nivell vocal i interpretatiu que estiguin ja iniciant una carrera professional i vulguin aprofundir i desenvolupar les seves habilitats en un entorn d'excel·lència.

Els alumnes que estiguin en possessió del títol superior obtindran en finalitzar el programa acadèmic la titulació acadèmica oficial de Màster.

Els alumnes que no tinguin prèviament un títol superior acreditat obtindran un Diploma acreditatiu de Postgrau en Ensenyaments Artístics en Interpretació d'Òpera.

Què ofereix el Màster

El programa formatiu consta de:

  • Classes individuals de tècnica i classes col·lectives d'escena.
  • Perfeccionament individual amb repertoristes i preparació de l'obra.
  • Masterclasses a càrrec de músics de categoria internacional i d'àmplia experiència musical i escènica.
  • Assajos amb orquestra i escenificació de L'elisir d'amore.
  • Formació professional encaminada a un mercat cultural global.
  • Aprenentatge de les noves tendències escèniques liderades pels grans teatres europeus.

D'aquesta manera, el Màster reflectirà fidelment la realitat d'una professió en la qual l’evolució artística i la progressiva globalització exigeixen una capacitat de canvi i adaptació constant.

Objectius

Els objectius específics del Màster són:

- Contribuir a construir carreres en el món de l'òpera.

- Formar els estudiants en l'àmbit de la interpretació operística, incloent formació vocal, estilística, de repertori, escènica i teòrica, i també dotar-los d'experiència professional en produccions d'òpera.

- Proporcionar als estudiants els coneixements i habilitats pròpies d'un intèrpret de gran nivell i una personalitat artística ben definida.

- Oferir a cantants de formació clàssica l'oportunitat de formar-se en el context d'una producció operística de nivell professional, estimulant un desenvolupament individual i col·lectiu complet, des dels primers assajos musicals fins a la definitiva posada en escena del títol escollit.

Programa acadèmic 

Tècnica vocal i repertori: sessions pràctiques individuals de veu, tècnica vocal i interpretació.

Estudi i anàlisi de la dramatúrgia: anàlisi formal i estilístic de l'òpera L'elisir d'amore i de la seva estructura i dramatúrgia musical.

Music Business: coneixement de la realitat cultural del país a través d'alguns dels seus principals gestors culturals, amb especial èmfasi en l’activitat operística.

Treball de Fi de Màster i Mètodes d'investigació: elaboració d'una memòria escrita comentant els diferents aspectes musicals i escènics del rol que cada estudiant haurà de preparar.

Producció Operística: l'alumne participarà com a cantant en la preparació i interpretació d’escenes de l'òpera L'elisir d'amore amb l’orquestra del Conservatori del Liceu en base a les següents assignatures:

  • Preparació musical del rol: sessions individuals de preparació musical del rol i treball amb el repertorista, amb els professors residents i també amb altres professors, que en la seva qualitat de professors visitants aportaran als alumnes un coneixement més gran i una identificació musical i dramàtica més completa amb el seu personatge.
  • Preparació escènica del rol: sessions individuals i col·lectives de tècnica teatral i fonaments de treball escènic; primers assajos de conjunt. Muntatge d'escenes concretes.
  • Posada en escena a l'Auditori del Conservatori del Liceu: assajos d'escena amb el director d'escena i assajos amb el director musical. Posada en escena final.

Pla d'estudis

AssignaturesCRÈDITS
Anàlisi de la dramatúrgia musical3
Tècnica vocal8
Music Business5
Mètodes de Investigació5
Preparació musical del rol7
Preparació escènica del rol7
Posada en escena7
Producció d'òpera8
Treball de fi de Màster10
TOTAL CRÈDITS:60

 

Calendari

De gener a abril de 2019

Director Acadèmic del Màster

Víctor Estapé

Coordinador

Oriol Rosés

Professors

Direcció artística

Mariella Devia

Tècnica Vocal i interpretació

Eduard Giménez
Joan Martín-Royo

Repertoristes

Pau Casan
Marta Pujol
Soojeong Joo

Music Business

L'assignatura de Music Business reuneix els professionals dels sectors més representatius del negoci de la música dins de la lírica, com són mànagers, promotors de concerts, experts en màrqueting, directors de festivals etc. que ofereixen a l'alumne una visió global del món professional del cant i de l’òpera.

Cristina Scheppelmann, Directora Artística del Gran Teatre del Liceu
Fernando Sanz, Director d'Ópera Actual
Joan Matabosch, Director Artístic del Teatro Real de Madrid
Miguel Lerín, Agent Artístic
Oriol Aguilar, Director del Festival Castell de Peralada

Seminari d'anàlisi

Víctor Estapé

Mètodes d'investigació i Treball de Fi de Màster

Aurèlia Pessarrodona

Direcció musical

Manel Valdivieso

Direcció d'escena

Paco Azorín

Inscripció

La inscripció es fa per correu electrònic enviant la documentació i material que a continació es demanan a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   abans del 15 d’OCTUBRE de 2018

- Currículum vitae

- Carta de motivació

- Fotocòpia del DNI (passaport en cas de ser estranger)

- Fotocòpia del Títol Superior de Música o equivalent (en cas de tenir-lo)

També s’ha d’incloure una gravació de vídeo en la qual el candidat/a interpreti dues àries d’òpera de G. Donizetti adequades al tipus de veu del candidat. Una d’elles ha de pertànyer obligatòriament a l’òpera L’elisir d’amore.

L’arxiu ha de ser enviat a través d’un enllaç a serveis de vídeo com Youtube, Vimeo, o bé plataformes com Dropbox, Google Drive o similars.

No s’acceptaran gravacions a través d’enllaços temporals.

 

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web