utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto

Màster en Ensenyaments Artístics d'especialització en Música de Cambra

master-cambra-liceu

Titulació: Títol oficial de Màster (Verificat per AQU, Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya) // Calendari: Octubre 2018 – Maig 2019

Idioma: Anglès/Castellà/Català  //  Lloc de realització: Centre Superior de Música Conservatori Liceu, Barcelona

Preinscripció:

Primer Període: de l'1 de març al 31 de maig (consultar convocatòria de beques; oberta únicament durant aquest període)

Segon Període: 
de l'1 de juny al 10 de setembre

Preu: formacions de 4 estudiants: 3500€ - formacions de 3 estudiants: 4000€ - formacions de 2 estudiants: 5000€ 

Els estudis de Màster en ensenyaments artístics d’especialització en Música de Cambra del Centre Superior estan dirigits a titulats superiors en Música i proporcionen una titulació oficial de Màster en el marc de l'espai europeu d'educació superior, d’acord amb el Reial Decret 1614/2009, de 26 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments artístics superiors regulats per Llei Orgànica d'Educació del 3 de maig.

Objectius

L'objectiu del Màster en ensenyaments artístics d’especialització en Música de Cambra és que els estudiants formin una experiència pròpia de les obres representatives del repertori de la formació cambrística en la que es vulguin especialitzar, aprofundint-lo en una àrea particular d’especialització, de manera que assoleixin els coneixements i destreses pròpies d'un intèrpret de gran nivell professional i una personalitat artística ben definida.

 

 

Pla d'estudis

El Màster en ensenyaments artístics d’especialització en Música de Cambra ofereix l'oportunitat de desenvolupar una especialitat musical i definir una personalitat interpretativa diferenciada que doni als estudiants que superin amb èxit els estudis d’aquest Màster majors opcions en el món professional, tant en activitats d’interpretació com docents.

La inscripció en el Màster en ensenyaments artístics d’especialització en Música de Cambra es realitzarà en grups complets corresponents a les següents formacions:

            -Quartet de corda

            -Trio amb piano

            -Trio de corda

            -Duo de piano amb violí

            -Duo de piano amb violoncel

            -Duo de pianos i/o Piano a quatre mans

            -Duo de guitarres

            -Quartet de saxòfons

            -Quintet de vent

Podran proposar-se altres formacions, que seran acceptades en funció del seu interès i de la tradició del seu repertori.

El Màster en ensenyaments artístics d’especialització en Música de Cambra es cursarà segons el següent quadre d’assignatures:

AssignaturesECTS
Música de Cambra I12
Música de Cambra II12
Trobades de Música de Cambra8
Interpretacions públiques3
Seminari d'anàlisi5
Music Business5
Mètodes de recerca5
Treball de fi de Màster10
TOTAL ECTS:60

Podeu consultar aquí:

pdf-icon-40x40 Guia Acadèmica del Màster - Curs 2017-2018.pdf

pdf-icon-40x40 Programa d'assignatures - Curs 2017-2018.pdf

Els grups realitzaran el seu treball preferentment amb els grups residents del centre. Podrà sol·licitar-se la matrícula individual en el Màster, però el centre es reserva l’opció d’admetre’ls d’acord amb la disponibilitat de formacions. Els estudiants individuals es reuniran en formacions a proposta del Coordinador del Màster d’acord amb els resultats de les Proves d’accés.

En començar els estudis de Màster, els estudiants, amb l'assessorament dels responsables acadèmics, dissenyaran un projecte interpretatiu, amb un repertori de conjunt que compleixi els objectius del Màster. El repertori, que haurà de ser interpretat en un concert final, estarà per tant encaminat a una àrea concreta del repertori, escollida d'acord amb les característiques tècniques, la formació intel·lectual i les inquietuds artístiques dels estudiants.

Els estudiants obtindran també una formació complementària de caire teòric a càrrec d’especialistes en la composició, l’anàlisi, la història i l’estètica de la Música que permetrà als estudiants del Màster desenvolupar un coneixement més complet  de les obres interpretades i una major consciència de les seves característiques estilístiques i les seves implicacions culturals, coses que han de facilitar una interpretació més rica i multidimensional.

El treball realitzat durant el curs es presentarà en un concert de cambra final en els auditoris del Conservatori en condicions properes a la realitat del món professional.

L'assignatura de Music Business reuneix els professionals dels sectors més representatius del negoci de la música, com són periodistes, mànagers, promotors de concerts, màrqueting, emprenedors, etc., oferint a l'alumne una visió global del món professional real que trobaran al finalitzar els seus estudis.

L'assignatura de Seminari d’anàlisi consisteix en l'estudi de l'estructura i de les característiques formals i estètiques de grans obres del repertori per a ajudar l'alumne a aconseguir una interpretació més adequada i d'acord amb el contingut expressiu de l'obra. El treball de classe es realitzarà sobre les obres del programa dels alumnes, donant un caràcter personalitzat i pràctic a l'assignatura.

El programa d'estudis inclou la realització d’un Treball de Fi de Màster sota la direcció d’especialistes que permetin definir i expressar d’una manera coherent les idees pròpies de l’estudiant sobre el seu repertori, tot desenvolupant la seva capacitat per comunicar el contingut i resultats del seu treball interpretatiu a públics diversos.

En acabar els estudis s'obté una Titulació oficial de Màster en ensenyaments artístics superiors amb els diversos avantatges professionals que comporta, entre ells la possibilitat d’accedir als futurs estudis de Doctorat en ensenyaments artístics.

Professors

El professorat del Màster en Música de Cambra està format per músics experts, amb gran experiència concertística en la interpretació del repertori de les formacions cambrístiques que s’ofereixen per a cursar aquests estudis.

 

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web