utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto
Divendres, 23 Febrer 2018 10:46

9 de cada 10 titulats d’Ensenyaments Artístics Superiors estan treballant

Estudiar una carrera artística és una opció de futur: 9 de cada 10 graduats d'aquests ensenyaments estan treballant. Aquests són els resultats publicats aquesta setmana per la Generalitat de Catalunya segons la 1a edició de l'enquesta d'inserció laboral dels titulats d'Ensenyaments Artístics Superiors (EAS).

Els resultats, anunciats per pel director de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya - AQU, Martí Casadesús, i el secretari de Polítiques Educatives del Departament d'Ensenyament, Joan Mateo, destaquen l'alta ocupació dels titulats superiors en Música, Teatre i Dansa, Disseny i Conservació - Restauració durant els cursos 2012-2013 i 2013-2014. D'aquesta manera, es posa de manifest l'èxit de programes educatius amb una especial preocupació pel futur professional als alumnes com és el del Conservatori del Liceu.

Pel que fa als titulats de Música en concret, s'indica una ocupació del 90%, un percentatge que augmenta al 94% si mirem els que treballen del que han estudiat o que fan tasques corresponents al nivell estudiat. Per altra banda, un 82% dels titulats de Música tornarien a cursar aquests estudis.

Si englobem la resta de disciplines, l'enquesta estableix que, en total, 8 de cada 10 graduats treballen en la professió per a la que han estudiat o fan funcions d'un nivell equivalent d'estudis, un 53% ocupacions a temps parcial i, en bona mesura, contractes temporals (amb un mitjana del 35,5%) cosa que repercuteix en la mitjana salarial total. Per altra banda, 2 de cada 10 titulats en els centres catalans d'EAS treballen fora de Catalunya (18,5%) i 3 de cada 4 manifesten un grau de satisfacció suficient amb els ensenyaments cursats i afirmen que, en cas de començar de nou, escollirien la mateixa opció formativa. En canvi, entre els aspectes a millorar per a una millor preparació en front de les exigències del món laboral hi ha el domini d'idiomes i el foment de la creativitat.

Aquesta enquesta es va dur a terme el 2017 i van ser preguntades un total de 552 persones, el 47% de la població de referència.

Al següent enllaç podeu trobar tota la documentació de l'enquesta:
www.aqu.cat/estudis/inserciolaboraleas/eas.html

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web