utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto
Dimecres, 29 Novembre 2017 11:08

El Cor de Cambra i el Cor de Veus Blanques del Conservatori del Liceu actuen a l’Auditori del centre dirigits per Daniel Mestre i la directora convidada Mireia Barrera

El passat divendres 24 de novembre es va celebrar a l'Auditori del Conservatori del Liceu un concert a càrrec del Cor de Cambra i el Cor de Veus Blanques del Conservatori en el marc del cicle Liceu Jove, un recital que comptà amb l'especial interès de la participació de la prestigiosa directora Mireia Barrera com a directora convidada, a més de l'acurada elecció del repertori per a ambdues formacions.

El concert oferí un marcat protagonisme del repertori romàntic sacre alemany, i oferí grans peces del repertori coral al costat d'altres compositors menys coneguts. Obrí el programa el Cor de Veus Blanques format per noies estudiants del Conservatori sota la direcció de Daniel Mestre, professor del centre i Mestre habitual de les formacions corals de la casa. Oferiren la Missa en La major, op. 126 de J. Rheinberger, autor de delicada escriptura vocal no sempre prou reivindicat, i les Seven Part Songs de G. Holst, compositor conegut eminentment per la suite Els Planetes. Ho feren acompanyades d'un conjunt instrumental amb cordes i orgue respectivament.

La segona part del recital fou el moment del Cor de Cambra dirigit per Barrera, que començà amb dues grans obres universals del repertori a cappella: Locus Iste d'A. Bruckner i Ave Maris Stella d'E. Greig. A continuació donaren pas a dos autors menys coneguts però d'abundant producció per a cor, L. Bárdos i G. Bárdos, autors homònims de Popule meus i Eli, Eli (composta el 1933 per celebrar el 1900è aniversari de la mort de Jesucrist). Finalment, van cloure el concert dos Lieder corals acompanyats al piano, amb l'inclassificable Gott im Ungewitter de F. Schubert i So wahr die Sonne scheinet de R. Schumann.

Fou una vetllada on l'espiritualitat inherent al repertori era paral·lela a la seva alta exigència musical, i en la qual els cors reeixiren oferint destacades i aplaudides interpretacions. Mireia Barrera és una de les directores més destacades del nostre país, titular del Cor Madrigal des del 1993 i del cor professional Ars Nova. Dirigí la Capella de Música de Santa Maria del Mar, el Coro de la Orquesta Ciudad de Granada i, de 2005 a 2010, el Coro Nacional de España. Així mateix, ha col·laborat amb nombroses orquestres i rebé el 2014 el Premi Nacional de Cultura "per la seva lluita en la innovació musical mitjançant la introducció de l'obra de compositors contemporanis en els cors que ha dirigit".

1718-030b

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web