utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto
Dimarts, 25 Juliol 2017 11:49

El Conservatori del Liceu incorpora cinc nous professors als seus Màsters en Interpretació de Música Clàssica i Contemporània i Jazz i Música Moderna al proper curs acadèmic

El proper curs acadèmic 2017-2018, el Conservatori del Liceu comptarà amb la incorporació de quatre nous professors de prestigi internacional que formaran part del claustre del Màster en Ensenyaments Artístics en Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània i del Màster en Interpretació de Jazz i Música de Moderna que ofereix el nostre centre. Es tracta del flautista Jacques Zoon, l'oboista Ramón Ortega, el percussionista Stéphane Garin, el saxofonista nord-americà Bill McHenry i el pianista Marco Mezquida.

Els alumnes de Música Clàssica i Contemporània podran ampliar els estudis superiors amb una formació d'alt nivell al costat de tres grans músics de l'escena actual:

Jacques Zoon és un dels grans referents de la flauta amb una carrera marcada, sobretot, per les seves interpretacions i enregistraments dels concerts de Mozart, aclamats per la crítica, al costat de directors com Ozawa o Abbado, que el considerà un dels seus flautistes predilectes. Nominat a Musician of the Year pel Boston Globe el 1998 i solista de prestigioses orquestres, també és reconegut el treball col·laborant del fabricant d'instruments Williams que ha contribuït a la millora tècnica del seu instrument i al desenvolupament d'un nou tipus de flauta de fusta.

Ramon Ortega s'ha convertit en un dels noms clau de l'escena actual de l'oboè des que Daniel Barenboim l'acceptà com a membre de la West-Eastern Divan Orchestra i Gregor Witt es convertí en el seu gran mentor. Avui acumula una trajectòria de premis i reconeixements (entre aquests el de l'ARD de Munic del 2007) que ha culminat en la seva plaça com a Oboè principal de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera amb el seu director titular Mariss Jansons.

Els dos han participat aquest any al cicle Liceu Cambra – Masterclasses & Concerts del Conservatori del Liceu.

Stéphane Garin ha col·laborat amb directors tan prestigiosos com Pierre Boulez, Péter Eötvös, Léon Fleisher, Philippe Jordan o David Robertson, en formacions com L'Ensemble Intercontemporain (EIC), l'Orquestra «Les Siècles», l'Orquestra de l'Òpera de Rouen i les Orquestres Filharmòniques de la Ràdio de França i Brusel·les. També ha estat fundador de l'Ensemble 0 i la Garazi Philanthropik(s) Orchestra, així com membre de Dissonances (amb David Grimal), OPPB (amb Fayçal Karoui), l'ensemble contemporani Music Dedalus (amb Didier Aschor) entre d'altres.

Per altra banda, els alumnes del Màster de Jazz i Música Moderna podran estudiar sota el mestratge de dos referents del panorama jazzístic:

Bill McHenry és ja un amic del Conservatori del Liceu i ja ha compartit alguns moments musicals inoblidables al centre. Amb ell, reconegut col·laborador de Paul Motian i Los Guachos de Guillermo Klein entre d'altres, vam viure fa dues temporades una gran nit del Festival Internacional de Jazz de Barcelona i enguany ens ha visitat per realitzar una sèrie de masterclasses i participar a les Liceu Jam Sessions al Cafè del Conservatori. El pianista Marco Mezquida en deia: "És molt inspirador i crec que té un so fora del comú, un lirisme i una inventiva sofisticada, sempre sincera i profunda. És un poeta de veritat que, sense focs d´artifici, ha desenvolupat un discurs inventiu, intel·ligent i humorístic".

Precisament, Marco Mezquida també serà professor del nostre Màster. Pianista, improvisador, compositor... La seva irrupció a la nostra escena jazzística ha estat una de les més brillants de les darreres dècades i ens ha mostrat un músic integral que, malgrat la seva joventut, ja acumula una cinquantena d'enregistraments i centenars de concerts en auditoris, festivals i clubs de 25 països on ha fet gala d'una gran inquietud, eclecticisme i versatilitat musical, ja sigui en solitari o al costat de formacions com el seu trio, Chicuelo, Celeste Alías o M.A.P (Mezquida-Aurignac-Prats).

Cal destacar que, a part d'aquests professors, tots els alumnes dels Màsters al Conservatori del Liceu comptaran també amb el mestratge de la professora Matilde Olarte en les seves assignatures teòriques i el Treball de Fi de Màster. Olarte és una destacada musicòloga i Doctora en Filosofia formada a Oviedo, Valladolid i Glasgow, que ha impartit cursos i seminaris en destacades universitats internacionals i que té com a àmbits de recerca principals la música de tradició oral, la música popular espanyola a Estats Units i la música aplicada a publicitat i cinema.

   

Vídeo Ramon Ortega:

      

Vídeo Bill McHenry:

        

Vídeo Marco Mezquida:

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web