utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto

Principis educatius

El Centre Superior ha concebut els Estudis Superiors de Música de tal manera que ofereixin als estudiants una formació d'alt nivell, a l'alçada dels reptes i exigències del nostre temps. Els estudis oferts aspiren a l'excel·lència en un món global cada vegada més competitiu, comptant amb l'experiència, pràctica artística i vocació docent de músics en actiu que desenvolupen una intensa activitat professional, i amb una important presència en la vida musical dins i fora del nostre país.
Si bé la pràctica musical (interpretativa, creativa i pedagògica) ocupa una posició central en els nostres programes, també les assignatures teòriques hi tenen un paper fonamental per tal de garantir que tot músic disposi de les eines bàsiques en la seva aproximació a l'obra musical, aprofundint en els elements constitutius del seu llenguatge, els principis i mecanismes bàsics del seu funcionament i les claus del seu context històric, social, estètic i estilístic.
El projecte educatiu del Centre parteix del convenciment que només es pot obtenir una veritable formació musical a través del coneixement íntim i profund de la literatura musical i de la manera en què es desenvolupa la seva interpretació. En el curs dels estudis superiors, el centre principal del treball dels futurs músics estarà en els nombrosos projectes interpretatius i creatius que es desenvoluparan en condicions cada vegada més properes a la pràctica professional: des dels concerts individuals, de cambra o en combos i altres ensembles Jazzístics, fins als dels grans conjunts orquestrals, sense oblidar l'activitat teatral i operística.

Els eixos de la nostra actuació son:

Una tutoria personalitzada

Per tal de garantir el correcte seguiment del procés educatiu i que l'alumne pugui rebre en tot moment l'orientació artística i acadèmica que necessiti, el professor d'instrument principal és al mateix temps el seu tutor. Sempre en coordinació permanent amb els responsables dels diversos Departaments, el tutor vetllarà pel bon funcionament dels estudis dels seus alumnes, tractant-los de manera individualitzada i contribuint a conduir la seva formació acadèmica cap als camps més adequats per als seus interessos i aptituds

 

Una formació eminentment pràctica

Serà de la màxima importància un treball rigorós en l'aprenentatge de l'instrument, guiat per Professors altament qualificats, i un programa d'assignatures complementàries teòriques i pràctiques que garanteixin la seva formació en totes les vessants. La música en conjunt té una importància fonamental: un programa coordinat pels Caps de Departament corresponents en estreta col·laboració amb els Professors de les diverses especialitats permetrà als alumnes treballar en diferents formacions instrumentals i vocals (orquestra, grups mixtos, conjunts vocals, combos, big band, etc) sota el guiatge de mestres amb gran experiència, tot contemplant un repertori ample i diversificat en estils i llenguatge

 

La mobilitat i les relacions internacionals

El Centre Superior ha establert nombrosos convenis internacionals amb centres d'ensenyament musical superior i altres entitats culturals d'Europa, Àsia i Amèrica per a proporcionar als futurs músics possibilitats d'intercanvi i de coneixement directe de l'activitat musical arreu del món.

 

Uns ensenyaments pluridisciplinars

Els Plans d'estudis del Centre s'adapten a les necessitats de cada alumne per a assolir una formació integral i, al mateix temps, orientada cap a l'especialització que més s'adeqüi a les seves aptituds i ambició artística. L'estudiant, segons el seu perfil únic, pot escollir un itinerari de formació polivalent i interdisciplinari que li permetrà accedir a sortides professionals diverses.


El compromís amb la inserció laboral

En acabar els seus estudis el futur professional de la Música ha de gaudir ja d'una àmplia experiència professional en l'escenari i en els diversos aspectes de la pràctica musical. Les audicions, la programació de l'Auditori del Centre Superior, les col·laboracions amb altres sales, programadors i festivals, etc. contribueixen a fer realitat aquest objectiu.

 

Informació sobre els indicadors de l'ensenyament:

indicadors.pdf

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web