utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto

Instal·lacions

El Centre Superior està ubicat en un edifici de nova construcció situat en ple cor de Barcelona, entre les Rambles i el Paral·lel. L'edifici ha estat concebut tenint en compte les necessitats d'espai i requeriments acústics per a desenvolupar de la manera més efectiva i rica els ensenyaments musicals.
La nova seu va ser inaugurada el 3 de novembre de 2009 amb un concert presidit per S.M. la Reina Sofia al qual van assistir nombroses personalitats de la Música i l'ensenyament musical d'arreu el món.

L'edifici de set plantes, amb una superfície total de 10.000 metres quadrats, està situat al carrer Nou de la Rambla, amb façanes als carrers Estel i Tàpies, al costat dels jardins de Sant Pau del Camp.

Les primeres cinc plantes de l'edifici estan destinades als ensenyaments musicals de Títol Superior i allotgen les 90 aules del Centre, insonoritzades i adaptades a les necessitats acústiques de cada instrument i especialitat

A l'última planta es troba la biblioteca, des d'on es pot observar tot l'edifici a través dels vidres de la llanterna. La Sala de Consulta té capacitat per a 70 persones, que podran gaudir d'un accés ràpid a nombrosos documents (partitures, llibres, diccionaris, revistes, etc.) i connexió a les xarxes telemàtiques. El nou centre disposa també d'un estudi dotat amb tots els recursos per a realitzar enregistraments del més alt nivell tècnic.

En les plantes subterrànies s'hi troben la Sala de Cambra, la Sala d'Orquestra i l'Auditori, espais excel·lents per a la pràctica musical. En ells s'hi desenvolupen els nombrosos concerts i audicions resultants de l'activitat interpretativa dels estudiants del Centre, i també diversos cicles de concerts professionals. Les tres sales, de dimensions i aforament molt diferents, permeten que cada activitat musical tingui el seu entorn i públic adequat.

L'Auditori del Centre Superior, amb capacitat per a 400 espectadors, està preparat per a concerts de cambra i simfònics i de jazz i música moderna. També disposa de la infraestructura necessària per a representacions teatrals i operístiques i projeccions audiovisuals. L'acústica de l'Auditori del Conservatori ha estat lloada unànimement i fa d'aquesta sala una de les millors del seu tipus amb què compta la ciutat.

 

El Centre compta també entre els seus col·laboradors l'empresa Roland, que ha dotat el Centre amb recursos per a l'enregistrament i per al desenvolupament de les classes amb el suport de la tecnologia més avançada.

Un edifici de les característiques d'aquest no pot ser solament un lloc per a estudiar, sinó que de manera natural ha de ser un lloc de convivència i de coneixement recíproc de músics amb orígens i trajectòries diferents. El centre compta amb una cafeteria que ofereix als alumnes i professors un ambient molt agradable i la infraestructura per a poder realitzar concerts en un ambient diferent, que pot ser adequat per a molts tipus de Música.

 

 

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web