utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto

concurs-creadors-IVIV CONCURS JOVES CREADORS DEL CONSERVATORI DEL LICEU

BASES DEL CONCURS

01_ Al concurs hi poden participar tots els alumnes que ho desitgin, que estiguin cursant actualment els estudis en una Escola de Música Liceu, Vinculada o  al Centre Professional de Música Liceu, i tinguin les edats per a les quals s’estableix cada categoria.

02_ S'obren quatre categories, que responen als diferents nivells del Pla d’Estudis .

CATEGORIA Petit Mozart

       Es presentarà una creació col·lectiva, composada a classe de llenguatge musical dels cursos 1r, 2n, 3r i/o 4t de Nivell Bàsic.

       Cal que tots els participants hagin nascut després del 01-01-2008. Excepcionalment s’acceptarà que dos integrants del grup superin aquesta edat en un màxim de 2 anys.

       Es valorarà la creativitat a l’hora d’utilitzar els recursos de sons i sorolls de la veu, el cos i els instruments de petita percussió convencionals o no convencionals, i la creativitat a l’hora de proposar el títol a l’obra.

       Totes les obres s’hauran de lliurar editades amb mitjans informàtics directament pels alumnes o amb l’ajut dels seus professors.

CATEGORIA Petit Mendelssohn

       Cal haver nascut entre el 01-01-2007 i el 31-12-2004 i estar cursant 5è o 6è de Nivell Bàsic.

       L'obra presentada ha de ser escrita per a l'instrument que l'aspirant estigui estudiant. Per als no pianistes es podrà acompanyar la melodia amb un acompanyament per a piano.

       L'obra ha de tenir un mínim de 16 compassos.

       Es valorarà la correcta utilització dels conceptes harmònics bàsics, indicacions de tempo i dinàmiques. També es valorarà la creativitat a l'hora de proposar el títol a l'obra.

       Totes les obres s’hauran de lliurar editades amb mitjans informàtics directament pels alumnes o amb l’ajut dels seus professors.

CATEGORIA Franz Schubert

       Es poden presentar els alumnes que estiguin cursant 1r, 2n, 3r o 4t de grau Professional o Avançat i que siguin menors de 18 anys.

       L'obra presentada ha de ser una cançó amb acompanyament.

       La lletra és de temàtica lliure. Tant es podrà utilitzar una lletra de creació pròpia com una lletra ja existent. L’acompanyament pot ser per a qualsevol instrument harmònic o pot estar fet amb una base de música electrònica. La durada és lliure, amb un mínim de 32 compassos.
       Es valorarà la utilització adequada dels registres vocals. Es valorarà la coherència harmònica i formal,  l’expressivitat i la relació entre el text i la música.

       Totes les obres s’hauran de lliurar editades amb mitjans informàtics directament pels alumnes o amb l’ajut dels seus professors.

CATEGORIA Johann Sebastian Bach

       Es poden presentar els alumnes que estiguin cursant 5è i 6è de grau o nivell professional al Centre Professional del Conservatori del Liceu.

       L'obra presentada ha de ser escrita per a quartet de corda. La durada és lliure, amb un mínim de 32 compassos.

       Totes les obres s’hauran de lliurar editades amb mitjans informàtics directament pels alumnes o amb l’ajut dels seus professors.

03_ S'atorgaran els següents premis:

En la categoria Petit Mozart:

       1r Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Petit Mozart

       2n Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Petit Mozart

       3r Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Petit Mozart

Els premis consistiran en Diploma per al Grup guanyador, que especificarà el nom dels participants i Escola; interpretació a càrrec dels grups guardonats en un concert en el marc de la Setmana de Portes Obertes i edició de les partitures guanyadores.

En la categoria Petit Mendelssohn:

       1r Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Petit Mendelssohn

       2n Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Petit Mendelssohn

       3r Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Petit Mendelssohn

Els premis consistiran en Diploma per als guanyadors, que especificarà el nom del guanyador i Escola, interpretació a càrrec dels propis alumnes (o eventualment de professors i professores del Centre Professional de Música del Conservatori del Liceu) en el marc de la Setmana de Portes Obertes, i edició de les partitures guanyadores.

En la categoria Franz Schubert

       1r Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Franz Schubert

       2n Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Franz Schubert

       3r Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Johann Franz Schubert
Els premis consistiran en Diploma per als guanyadors, interpretació a càrrec d’intèrprets del Conservatori del Liceu (alumnes o eventualment professors) en el marc de la Setmana de Portes Obertes i edició de les partitures guanyadores.

       1r Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Johann Sebastian Bach

       2n Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Johann Sebastian Bach C

       3r Premi IV Concurs Joves Creadors del Conservatori del Liceu, categoria Johann Sebastian Bach

Els premis consistiran en Diploma per als guanyadors, interpretació a càrrec d’un conjunt instrumental de corda del Conservatori del Liceu en el marc de la Setmana de Portes Obertes, i edició de les partitures guanyadores.

04_ Les partitures hauran de ser enviades per correu electrònic
a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. amb el tema Concurs joves creadors i nom de la categoria.

A les partitures no hi podrà constar el nom del compositor ni de l’escola. Cal posar-hi el número del DNI de l’autor de l’obra, o el NIF de l’Escola de Música en el cas de la creació col·lectiva de la categoria Petit Mozart, i un telèfon de contacte.

Cal que les partitures arribin abans del 11 de desembre del 2017 per mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

05_ El Jurat estarà format per professors del Conservatori Professional i del Conservatori Superior del Liceu, de reconegut prestigi dins l’ambit de la composició, de la interpretació i de la pedagogia musicals. El sistema d’anàlisi, qualificació i selecció de les obres presentades l’establirà̀ el jurat.

06_ El veredicte del jurat es farà públic abans el dia 24 de gener de 2018 i és inapel·lable.

07_ Les obres guardonades seran estrenades en el marc de la Setmana de Portes Obertes al març de 2018, en presència dels guanyadors que rebran els diplomes corresponents.

08_  La participació en aquest concurs implica l’acceptació́ total d’aquestes bases, i les decisions del jurat

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web