utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto

Masterclass amb Carles Benavent

29 Novembre 2017 16:30

(Save to cal)

Auditori del Conservatori del Liceu

Preu General: 10€
Liceu Jazz    |    Auditori del Conservatori del Liceu

Carles-Benavent

CARLES BENAVENT

Tot el talent de casa nostra a Liceu Jazz! Entre les grans figures internacionals de festival apareixen amb nom propi els músics del nostre país que també són referents internacionals del gènere, i entre ells destaca el baixista Carles Benavent. Tòtem d’aquest instrument i la música creativa de l’últim mig segle, i hereu directe de Jaco Pistorius, la seva dilatada carrera que s’inicià el 1968 al Poble Sec de Barcelona amb grups mítics com Crack, Máquina! i Música Urbana (amb Joan Albert Amargós, figura que, segons diu l’hi descobrí la veritable naturalesa de la seva feina i grup amb el que que fou bandera del jazz-fusió al nostre país).

Benavent actuà des de llavors en diversos grups del panorama jazzístic espanyol amb Kitflus, Tito Duarte, Max Sunyer o Salvador Niebla, però el que l’ha marcat profundament ha estat la relació artística que començà el 1980 amb Paco de Lucía. I és que la seva principal aportació a la música universal ha estat la definició del paper estètic i tímbric del baix elèctric en el flamenc, tot creant un horitzó estètic que ha estat lloc de trobada de cultures molt diferents. Amb el mític Sexteto, realitzà gires per tot Europa, Amèrica i Japó, i encetà una col·laboració durant més vint anys paral·lela a la seva innumerable producció discogràfica amb artistes flamencs com el mateix Paco de Lucía o Camarón de la Isla. A més de Paco de Lucía, ha mantingut una estreta relació artística amb Chick Corea i Gil Goldstein, i ha acompanyat, entre d'altres, a llegendes com Miles Davis al Montreux Jazz Festival de 1991.

En aquesta ocasió, Benavent ens presenta For Jaco, Toots and Paco, precisament un homenatge sincer a de Lucía, Pistorius i Toots Thielemans, on també recuperarà peces del seu aclamat disc Fénix. Ho farà amb un acompanyant de luxe: Antonio Serrano, virtuós de l’harmònica i un dels músics més sol·licitats del nostre país, que ajunta una sorprenent facilitat tècnica i teòrica amb una gran versatilitat musical (demostrada amb el seu ampli historial de col·laboracions en el camp del jazz, flamenco, pop i música clàssica).

A aquest homenatge, a més, s'hi sumarà el de Roger Blàvia, percussionista de tots els projectes de Benavent des de feia més de 15 anys, que havia de tocar en aquest concert, i recentment traspassat. Prendrà el seu relleu Marc Miralta. 

 

 

¡Todo el talento de nuestra casa en el Liceu Jazz! Carles Benavent es un tótem del bajo eléctrico y la música creativa del último medio siglo. Heredero directo de Jaco Pistorius, su dilatada carrera se inició en 1968 en el Poble Sec de Barcelona con grupos míticos como Crack, Máquina! y Música Urbana (con Joan Albert Amargós).
Benavent actuó desde entonces en varios grupos del panorama jazzístico español con Kitflus, Tito Duarte, Max Sunyer o Salvador Niebla, pero el que lo ha marcado profundamente ha sido la relación artística que comenzó en 1980 con Paco de Lucía. Y es que su principal aportación a la música universal ha sido la definición del papel estético y tímbrico del bajo eléctrico en el flamenco, creando un horizonte estético que ha sido lugar de encuentro de culturas muy diferentes. Con el mítico Sexteto, realizó giras por toda Europa, América y Japón, e inició una colaboración durante más veinte años paralela a su innumerable producción discográfica con artistas flamencos como el propio Paco de Lucía o Camarón de la Isla. Además de Paco de Lucía, ha mantenido una estrecha relación artística con Chick Corea y Gil Goldstein, y ha acompañado, entre otros, a leyendas como Miles Davis en el Montreux Jazz Festival de 1991.
En esta ocasión, Benavent nos presenta For Jaco, Toots and Paco, precisamente un homenaje sincero a de Lucía, Pistorius y Toots Thielemans, donde también recuperará temas de su aclamado disco Fénix. Lo hará con un acompañante de lujo: Antonio Serrano, virtuoso de la armónica y uno de los músicos más solicitados de nuestro país, que junta una sorprendente facilidad técnica y teórica con una gran versatilidad musical (demostrada con su amplio historial de colaboraciones en el campo del jazz, flamenco, pop y música clásica).

A este homenaje, además, se sumará el de Roger Blàvia, percusionista de todos los proyectos de Benavent desde hacía más de 15 años, que tenía que tocar en este concierto, y recientemente fallecido. Tomará su relevo Marc Miralta.

All the talent in our country at the Liceu Jazz! Carles Benavent is a totem of the electric bass and the creative music of the last half century. Direct heir to Jaco Pistorius, his long career began in 1968 at Poble Sec in Barcelona, with legendary bands such as Crack, Máquina! and Música Urbana (with Joan Albert Amargós).
Since then, Benavent played in various bands of the Spanish jazz scene, such as Kitflus, Tito Duarte, Max Sunyer or Salvador Niebla, but the one marked him deeply was the artistic relationship he began in 1980 with Paco de Lucía. Indeed, his main contribution to music has been the definition of the electric bass aesthetic and timbre role in flamenco, creating an aesthetic horizon which has been a meeting place for very different cultures.
With the legendary Sexteto, he toured throughout Europe, America and Japan in a collaboration for more than twenty years, parallel to his innumerable recording production with flamenco artists such as Paco de Lucia or Camarón de la Isla. Beyond Paco de Lucía, he has also maintained a close artistic relationship with Chick Corea and Gil Goldstein, and he has accompanied, among others, legends such as Miles Davis at the 1991 Montreux Jazz Festival.
Now, Benavent presents to us For Jaco, Toots and Paco, a heartfelt tribute to de Lucía, Pistorius and Toots Thielemans, where he will recover themes from his acclaimed album Fenix. He will do it with a great stage fellow: Antonio Serrano, harmonica virtuoso and one of the most requested musicians in our country, brings together an amazing technical ability with a great musical and theoretical versatility (as it shows his long collaborative career in the fields of jazz, flamenco, pop and classical music).

Web oficial de Carles Benavent

 

DESCOMPTES ESPECIALS:

ALUMNES CENTRE SUPERIOR DEL CONSERVATORI DEL LICEU: Gratuït
(accés directe amb el Carnet d'estudiant)
ALUMNES CENTRE PROFESSIONAL DEL CONSERVATORI DEL LICEU: Gratuït
(sol·licitar entrada a la secretaria del Centre Professional)
PERSONES AMB ENTRADA PER AL CONCERT DE L'ARTISTA: Descompte 100%  
(adquirir entrada per la masterclass a través del link "Adquirir entrades", tot seleccionant el descompte "Assistents al concert" amb el codi promocional que apareix a l'entrada del concert)
ESTUDIANTS DE MÚSICA: Descompte 50%
(adquirir entrada per la masterclass en el link "Adquirir entrades", tot seleccionant el descompte "Estudiants de música")

Nota1: Per adquirir les entrades físicament, les taquilles del Conservatori del Liceu obriran el mateix dia de la masterclass, UNA HORA abans del seu inici.

Nota2: Els aforaments són limitats. Es reserva el dret de modificar horaris i dates, així com cancel·lar qualsevol activitat per a motius de l'artista o de la pròpia organització.

 

Amb el Mecenatge de:

fundacio ferrer-salat

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal   mapa web