utilitzem galetes per millorar l'experiència de navegació recopliant informació estadística, si continues navegant entenem que acceptes el seu ús

Accepto

Concert: Quartet Al-Hamra - 25 anys de guitarra flamenca al Conservatori del Liceu de la mà de Manuel Granados

17 Maig 2018 20:00

(Save to cal)

Conservatori del Liceu

Preu General: 10€
Liceu Cambra    |    Conservatori del Liceu
al-hambra - granados -web

GUITARRA FLAMENCA: 25 ANYS AL CONSERVATORI DEL LICEU DE LA MÀ DE MANUEL GRANADOS

Un homenatge al pioner de la normalització acadèmica de la guitarra flamenca

La guitarra flamenca és avui una expressió musical que ha crescut molt més enllà dels seus orígens geogràfics. El significat artístic d’aquesta disciplina, tradicionalment de transmissió oral, no ha tingut fins fa relativament poc un reflex suficient en l’activitat acadèmica. Per això, fa 25 anys el Conservatori del Liceu va fer una aposta decidida per la incorporació de la Guitarra Flamenca als estudis de música, de la mà de qui és l'impulsor de la normalització acadèmica de la Guitarra Flamenca i pioner de l'estudi musical del Flamenc: Manuel Granados. En tots aquests anys de treball conjunt ininterromput a través de diferents programes acadèmics fins arribar ara als estudis superiors de música, han estat nombrosos els alumnes que s'han format com a guitarristes de flamenc sota el seu mestratge a la nostra institució.

El concert que presentem, Guitarra flamenca: 25 anys al Conservatori del Liceu de la mà de Manuel Granados, és un reflex de la tasca de tants anys, reflectida ara en CDs inspirats en la pràctica de la Guitarra Flamenca en els segles XIX i XX. Aquests enregistraments, sorgits de la iniciativa dels professors del programa de Guitarra Flamenca del Conservatori, són interpretats pel quartet Al-Hamra, integrat per alguns dels més destacats guitarristes flamencs formats al nostre centre i van acompanyats dels comentaris de María Jesús Castro, Doctora en Etnomusicologia i Professora de Flamencologia i Repertori del flamenc al Conservatori del Liceu.

Es tracta també, d’un reconeixement a la figura de Manuel Granados per la seva tasca incansable, fruit de la qual són tantes obres de concert originals. Però també cal reconèixer les seves nombroses obres pedagògiques, de gran difusió internacional, que es proposen formar els estudiants en l’harmonia, composició i instrumentació, i que abasten des de l'anàlisi musical i estilístic del gènere fins a l'estudi tècnic d’aquest gran instrument, la guitarra flamenca.

 Programa:

Obres de Manuel Granados

Quartet Al-Hamra, guitarres
María de Jesús Castro, comentaris

 

 

Nota: Els aforaments són limitats.  L'organització es reserva el dret de modificar horaris i dates, així com cancel·lar qualsevol activitat per a motius de l'artista o de la pròpia organització.

 Amb el Mecenatge de:

fundacio ferrer-salat

Conservatori del Liceu

Carrer Nou de la Rambla, 88
08001 Barcelona
(+34) 93 327 12 00
CONTACTE

 

Troba'ns a

facebook-icon  twitter-icon  youtube-icon

 Premis i Reconeixements 

Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya
Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona
Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu
Menció especial de l’Associació Amics de la Rambla
Homenatge 175anys - Cambra de Comerç de Barcelona
Premi Europeu a l’Excel·lència - Fundació de Foment Europeu AEFE

CONSERVATORI DEL LICEU   ©reservat tots els drets 2013   

avis legal    mapa web